Voorbeeld van een verticaal gemonteerde full spectrumstraler met dimmer voor de onderrug.

 

Tevens zie je ook de bijgeleverde ergonomische ruggesteunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een voorbeeld van een full spectrum straler gemonteerd tegen het dakelement. Ideaal voor de nek en bovenrug.

 

 

 

 

 

 

 

Een zicht van onder naar boven getrokken. Twee gemonteerde full spectrum stralers met Philips Vitae lampen en ceramisch rood glas filter.

 

 

Deze lampen geven 20% korte golf (IRA), 60% midden golf (IRB) en 20% lange golf (IRC) infrarood straling.

 

 

Technisch correcte informatie:

 

Waar: enkel korte golf kan tot 50 maal dieper doordringen in het weefsel

Waar: lange en midden golf dringen slechts een paar tienden mm diep door

 

Onwaar: enkel korte golf kan tot diep in het onderliggend weefsel dringen

Onwaar: lange golf warmt slechts de lucht op en is geen echte infrarood

 

En nu?

 

Wel inderdaad enkel korte golf kan voor een deel, ongeveer een kleine helft, tot maximaal 5 mm diep doordringen in de huid. Midden en lange golf dringen slechts gemiddeld een paar tienden mm diep door in de huid. 5mm tov één tiende is inderdaad 50 maal dieper maar nog verre van diep in uw weefsel!! Alle warmte moet en zal door de bloedcirculatie verdeeld worden tot diep in het lichaam en onderliggende weefsel. Geen enkel infrarood dringt centimeters diep door!!

 

 

Dus een sauna met enkel korte golf lampen( zijn in realiteit full spectrum lampen dus slechts 20% korte golf!! de rest van de straling komt overeen met een ceramische en carbon straler) geeft slechts een kleine 10% ( ongeveer de helft van de IRA kan tot 5mm diep) energie straling af die deze eigenschap heeft iets dieper door te dringen in de huid maar zeker niet tot diep in uw spieren of gewrichten!! U begrijpt dat deze invloed slechts minimmaal is.

 

Wat wel belangrijk is, is dat je begrijpt dat deze full spectrum stralers vanwege hun hoge werktemperatuur maximale intensiteit leveren, meestal zelfs te veel om er te kort tegenaan te zitten ( vandaar de dimmer-oplossing voor de verticaal gemonteerde rug straler). Vanaf een afstand van ongeveer 40 ŕ 50cm wordt deze intensiteit als aangenaam ervaren, daarom de montage bovenaan tegen het dakelement. Door de hogere warmteintensiteit kan je plaatselijk het weefsel extra opwarmen en daar ligt juist de meerwaarde van deze full spectrum stralers, maar dit geldt slechts voor die plaats waar je juist tegenaan de straler zit, dus niet voor gans het lichaam!

 

Bij sommige modellen kunnen we deze stralers ook vooraan monteren indien gewenst. Ideaal voor bv de knieën

 

Door onze sauna's met carbonstralers extra uit te rusten met Philips Vitae lampen heb je de voordelen van beide stralingselementen. Uniforme en zachte straling van de carbonstraler aangevuld met extra intense straling, en ja ook 20% korte golf) vanuit de lampstralers, en uitschakelbaar indien gewenst. Tevens kan dankzij deze lampstrales de sauna dadelijk gebruikt worden, zonder opwarmtijd. Enkel zo bekom je een echte "full" spectrum sauna!!

 

LET OP!  Sommigen bieden ook zogenaamde full spectrum stralers aan die eigenlijk de goedkope quartstralers zijn zoals in goedkope badkamer verwarmingstoestellen! (deze stralen geen wit licht uit maar juist het donker rood, te verwarren met een echte full spectrum straler met roodglasfilter!!)

 

Wij gebruiken enkel de originele lamp ontwikkeld door Philips: de Vitae full spectrum lamp. ( Dr Fisher)

 

 

Korte golf gaat tot 1400 nm

Midden golf gaat tot ongeveer 3000 nm

Daarna begint het lange golf infrarood gebied

 

1 complete full spectrum straler: armatuur, Philips lamp, roodglas filter, schakelaar, bekabeling, Y-doorluskabel, houten afwerklatje,...

 

                            - 30%

Prijs: 407,00 €   ------->  285,00 € incl..

 

Met dimmer optie en houten afdekrooster: +65,00 € netto incl..

 

 

 

 

www.infraroodsaunas.net © 2014 •

Wij kunnen uw sauna bijkomend uitrusten met de zogenaamde korte golf stralers van Philips Vitae met rood filter!! 1, 2, 3, of 4 stuks met schakelaar en of dimmer

Wij leveren deze stralers ook voor inbouw in klassieke saunas of saunas van onze collegas !! Vraag naar informatie! We beschikken ook over losse ceramische stralers voor inbouw.

Full spectrum stralers